Overige activiteiten

Overige activiteiten

Repetitie weekenden

De repetitie-weekenden van de orkesten dienen ter voorbereiding van een groot concert, waarbij in secties en tutti repetities wordt gewerkt aan de stukken. Maar behalve deze voorbereiding, zijn het ook gezellige weekenden, waarbij het sociale aspect net zo’n belangrijke rol speelt als het repeteren van de muziek.

Het Groot Orkest heeft 1x per jaar een repetitieweekend ter voorbereiding op het lenteconcert.

Het Opleidingsorkest gaat 1x per jaar met de Opleidingsorkesten van de Beemster Fanfare en de Ilpendamse Fanfare samen op repetitieweekend ter voorbereiding op een gezamenlijke concertuitvoering. Voor de leden van de Opleidingsorkesten is dit een unieke kans om ook eens in een groter verband te spelen.

Ensembles

Crescendo kent verschillende ensembles.

Sinterklaas ensemble

Jaarlijks kunnen leden van het Groot Orkest zich aanmelden voor het Sinterklaas ensemble. Het ensemble gaat met Sinterklaas op pad om op verschillende locaties op te treden, zoals in een kinderdagverblijf en in zorginstellingen.

Houtblazers ensemble

Het houtblazers ensemble bestaat uit leden van het Groot Orkest die regelmatig met elkaar repeteren. Zij verzorgen kleinschalige optredens in verschillende vaste bezettingen (duo, trio, kwartet en kwintet), aangepast aan de vraag en omstandigheden. Daarnaast speelt dit ensemble in de kerst en wintertijd onder andere in zorginstellingen.

Leden van het ensemble

Tuba trio

Het Tuba trio bestaat uit 3 leden van het Groot orkest, waarbij vooral het plezier in het samenspelen prioriteit heeft boven het geven van  optredens.

Het tuba trio

Laatste Noten

Aan het einde van het speelseizoen sluiten de orkesten traditioneel af met “de Laatste Noten”; dit is een gezellige avond voor en door leden, waarbij het Opleidingsorkest een kort optreden geeft samen met de leerlingen van de “Orkestproeverij”. Daarna wordt er in klein verband muziek gemaakt onder het genot van een hapje en een drankje. Op deze avond zijn partners, familie en vrienden van orkestleden welkom om te komen luisteren naar de diverse optredens.

Onze sponsors